top of page
Zoeken
Foto van schrijverLiselotte Verfaillie

Sushi, wijn en vrienden...


… een perfecte combinatie voor een geslaagde avond. Alleen is het niet evident om de juiste wijn te vinden die een goede pairing vormt met sushi: rauwe vis is fris en delicaat, de rijst heeft eerder een vol, filmend mondgevoel, de sojasaus is umami en wasabi heel sterk en pikant. Het domein Mittnacht Frères uit de Elzas helpt je hier gelukkig bij. Zij hebben een cuvée ontwikkeld, cuvée Gyotaku, speciaal voor de Japanse markt, die de perfecte pairing vormt met sushi. Cuvée Gyotaku is een blend van verschillende druiven, meer dan 50% nobele druiven uit de Elzas (Riesling, Pinot Noir, Muscat en Gewurztraminer). Die blend maakt de wijn heel evenwichtig en tegelijkertijd heel rijk om naast verschillende texturen en smaken te staan. Het is een elegante, aromatische wijn die tegelijkertijd kruidig en floraal is in de neus, en droog en fris is in de mond. De cuvée Gyotaku is onder die naam enkel te verkrijgen op de Japanse markt en op het domein zelf. Gelukkig vind je hem ook op de Europese markt: hier wordt de wijn verkocht onder een andere naam: cuvée Copains-Copines. Ineens een mooie knipoog naar het derde element van een geslaagde sushi avond: het groepje vrienden of vriendinnen. Wij hebben het alvast uitgeprobeerd, en het was een mooie blend :-). En wil je de wijn toch kopen als cuvée Gyotaku: een weekendje Elzas is zo geboekt … ;-)


Comments


bottom of page